Start up
Business Coaching.

Έχεις μια νέα επιχειρηματική ιδέα, αλλά χρειάζεσαι υποστήριξη για να την εξελίξεις σε μία επιτυχημένη επιχείρηση; Θέλεις να δημιουργήσεις τη δική σου start up, αλλά δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Νιώθεις ότι η μετάβαση σε αυτοαπασχολούμενο είναι τεράστια πρόκληση και δεν είσαι σίγουρος αν μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

Κάθε νέο ξεκίνημα είναι πρόκληση, ιδιαίτερα όταν αφορά τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης.

Ως business coach, είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να πραγματοποιήσεις το όνειρό σου και να θέσεις τα θεμέλια της νέας σου επιχείρησης σε γερές βάσεις με τη βοήθεια του Start Up business coaching.

“An entrepreneur is someone who has a vision for something and a want to create.”

– David Karp

Τι είναι το Start Up business coaching;

Το Start Up business coaching είναι μια ειδίκευση του coaching που εστιάζει σε νεοφυείς ή νεοσύστατες επιχειρήσεις. Απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες νέων επιχειρήσεων κι άτομα που σχεδιάζουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Μέσα από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα συνεδριών, το Start Up business coaching στοχεύει να βοηθήσει τον επιχειρηματία:

 • να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του,
 • να ανταπεξέλθει στα εμπόδια ή τις δυσκολίες που θα παρουσιαστούν, και
 • να δημιουργήσει μια βιώσιμη επιχείρηση.

Start Up Business Coaching – Η βάση της συνεργασίας μας

Οι συνεργάτες μου κι εγώ, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να υλοποιήσεις την επιχειρηματική σου ιδέα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η συνεργασία μας μπορεί να αφορά το σύνολο των πακέτων μας ή μεμονωμένα κάποια από τα παρακάτω πακέτα:

Leadership coaching για νέους επιχειρηματίες

Δημιουργώντας τη δική σου επιχείρηση, ξεκινάς ένα ταξίδι επαγγελματικής μεταμόρφωσης.

Η διαφορά μεταξύ ενός καλού εργαζόμενου κι ενός επιτυχημένου επιχειρηματία είναι χαώδης. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να κάνεις αυτή τη μετάβαση εύκολα, χωρίς άγχος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πώς θα γίνει αυτό;

 • Χρησιμοποιώντας εργαλεία και τεχνικές, θα σε βοηθήσω να ανακαλύψεις το στυλ ηγεσίας που συμβαδίζει με τις αξίες και τα πιστεύω της επιχείρησής σου.
 • Θα σε βοηθήσω να εξασκηθείς στη στοχοθεσία και τον ορισμό των βημάτων για την υλοποίηση των στόχων σου.
 • Θα σε βοηθήσω να ορίσεις τα κριτήρια βάσει των οποίων θα στηθεί η ομάδα σου και τον τρόπο αξιολόγησής τους.
 • Τέλος, θα καλλιεργήσουμε μαζί τις επικοινωνιακές δεξιότητές σου για καλύτερη διαχείριση εργασιακών σχέσεων και συνεργατών.

Επιχειρηματικό πλάνο στα πλαίσια του coaching

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το ίδιο ισχύει για το στήσιμο μιας νέας επιχείρησης.

Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου επιχειρηματικού πλάνου, με τη βοήθεια ενός έμπειρου business coach, θα δώσει σημαντικό αβαντάζ στην επιχείρησή σου.

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι ενδεικτικά τα εξής:

 • Αρχικά, θα ανακαλύψουμε και θα αποτυπώσουμε τις αρχές και τις αξίες που θα διέπουν τη λειτουργία της επιχείρησής σου.
 • Στη συνέχεια, θα οργανώσουμε τη δομή της τόσο σε επίπεδο υπαλλήλων όσο και σε επίπεδο προϊόντων ή υπηρεσιών.
 • Θα αξιολογήσουμε, θα επικυρώσουμε και θα αναπτύξουμε ιδέες που θα φέρουν πρόοδο και θα κάνουν την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει στην αγορά.
 • Τέλος, θα στήσουμε μαζί ένα σχέδιο δράσης με όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την έναρξη της επιχείρησης. Το σχέδιο θα περιλαμβάνει, επίσης, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και κοστολόγιο.

Πλάνο μάρκετινγκ και στρατηγική πωλήσεων

Το marketing plan είναι ένα λεπτομερές σχέδιο που αναλύει, καθορίζει και προγραμματίζει τις ενέργειες και πρακτικές μάρκετινγκ που θα εφαρμόσει η επιχείρηση για να αυξήσει τους πελάτες και τα κέρδη της.

Ένα πλάνο μάρκετινγκ περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

 • καθορισμό στόχων
 • στρατηγικό σχεδιασμό
 • τακτικές και πολιτικές μάρκετινγκ
 • πορεία δράσης κι έλεγχο μεταβλητών
 • προϋπολογισμό
 • αξιολόγηση και έλεγχο αποτελεσμάτων

Για ακόμα πιο στοχευμένη πρόταση στην αγορά, το πλάνο μάρκετινγκ συνδυάζεται με μια στρατηγική πωλήσεων. Ένα sales plan στοχεύει στη δημιουργία μιας ικανής ομάδας πωλήσεων, καθώς και στην αύξηση του μεριδίου της αγοράς και της κερδοφορίας, μέσα από τη σωστή οργάνωση και τον καθορισμό των κατάλληλων στρατηγικών πωλήσεων.

Οικονομικό πλάνο επιχείρησης

Η σωστή οικονομική διαχείριση είναι καίριας σημασίας για την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησής σου.

Η δημιουργία ενός οικονομικού πλάνου μπορεί να περιλαμβάνει ένα από τα παρακάτω βήματα:

 • Συμβουλευτική υποστήριξη για έναρξη επιχείρησης: Βοήθεια στην επιλογή της κατάλληλης εταιρικής μορφής και ανάλυση των πλεονεκτημάτων της κάθε επιλογής. Παροχή υποστήριξης με συγκεκριμένα βήματα για την έναρξη της επιχείρησης. Παρουσίαση σημείων-κλειδιών αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς. Συνολική προσέγγιση του επιχειρηματικού σχεδίου.
 • Συμβουλευτική για προγράμματα επιδότησης: Έλεγχος των επιδοτούμενων προγραμμάτων που είναι διαθέσιμα την περίοδο της επένδυσης. Συμβουλευτική για την εναρμόνιση της επιχείρησης με τους όρους του κάθε προγράμματος. Προετοιμασία της σχετικής αίτησης, υλοποίηση του προγράμματος, και παρακολούθηση του έργου και της επιδότησης.
 • Λογιστική παρακολούθηση επιχείρησης: Υπολογισμός μισθοδοσίας και συμβουλευτική φοροτεχνικών επιλογών για βελτιστοποίηση των πόρων της επιχείρησης. Προβλέψεις υποχρεώσεων με στόχο την καλύτερη στόχευση, διαχείριση και έλεγχο του cashflow.

Κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας ή e-shop

Στις μέρες μας, κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό, έχει διαδικτυακή παρουσία.

Βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης online παρουσίας είναι η ύπαρξη εταιρικής ιστοσελίδας ή eshop με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • μοντέρνα και responsive σχεδίαση που αντικατοπτρίζει το brand
 • γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης και μεγάλη λειτουργικότητα
 • υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας με κρυπτογράφηση δεδομένων
 • περιεχόμενο βελτιστοποιημένο ως προς τις μηχανές αναζήτησης (SEO)

Start Up Business Coaching – Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια νεοσύστατη και μια νεοφυή επιχείρηση και πώς αυτή επηρεάζει το coaching;

Η καινοτομία και η μεγάλη δυναμική ανάπτυξης είναι δύο από τις βασικότερες διαφορές που έχει μια νεοφυής επιχείρηση (startup) σε σύγκριση με μια νεοσύστατη επιχείρηση.

Μια startup σχεδιάζεται για να αυξηθεί ταχύτητα. Υπό αυτήν την έννοια, η υπηρεσία Start Up Business Coaching διαφοροποιείται ελαφρώς, ανάλογα με το αν η επιχείρηση είναι start up ή νεοσύστατη.  

Αυτό βέβαια ισχύει γενικά, αφού το coaching είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης ή του εκάστοτε επιχειρηματία.

Το Start Up Business Coaching απευθύνεται τόσο σε νεοσύστατες όσο και σε νεοφυείς επιχειρήσεις, προσφέροντας σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα.

Πόσο κοστίζει η υπηρεσία Start Up business coaching;

Το Start Up business coaching είναι μια υπηρεσία που προσφέρει πολλά κι ευέλικτα πακέτα, ώστε ο επιχειρηματίας να επιλέξει τον συνδυασμό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Το κόστος της υπηρεσίας εξαρτάται από τον συνδυασμό των πακέτων που θα ζητήσει ο κάθε πελάτης. Για περισσότερες πληροφορίες ή αποστολή οικονομικής προσφοράς, επικοινώνησε μαζί μου.