Divorce Coaching.

Είσαι σε διαδικασία διαζυγίου και χρειάζεσαι βοήθεια για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις ήρεμα και με σαφήνεια με τον πρώην σου; Θέλεις να μάθεις να διαχειρίζεσαι το στρες και τον κυκεώνα συναισθημάτων που προκαλεί ένας χωρισμός; Χρειάζεσαι συναισθηματική υποστήριξη για να μπορέσεις να οραματιστείς και να θέσεις τις βάσεις για τη νέα σου ζωή;

Ένα διαζύγιο είναι αναμφίβολα μια δύσκολη περίοδος, γεμάτη αμφιβολίες, άγχος και συναισθηματική εξουθένωση. Ο φόβος κι ο θυμός μπορούν να κυριεύσουν το μυαλό σου και να σε μπλοκάρουν συναισθηματικά, εμποδίζοντάς σε να λάβεις τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον σου.

Το divorce coaching μπορεί να σε βοηθήσει να ακούσεις τη δική σου φωνή, να κατανοήσεις και να αντιληφθείς ξεκάθαρα τις δικές σου ανάγκες και στόχους, και να δημιουργήσεις το σχέδιο που θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις μπροστά.

Divorce isn’t such a tragedy. A tragedy’s staying in an unhappy marriage, teaching your children the wrong things about love.

 

– Jennifer Weiner

Τι είναι το divorce coaching;

Το divorce coaching είναι μια ειδίκευση του life coaching που βοηθά στη συναισθηματική διαχείριση ενός διαζυγίου/χωρισμού. Στόχος αυτής της ειδίκευσης είναι να βοηθήσει τον coachee να λάβει καλύτερες αποφάσεις, παρέχοντάς του κίνητρα και συναισθηματική υποστήριξη.

Ποια είναι τα οφέλη του divorce coaching;

Το coaching για τη διαχείριση ενός διαζυγίου/χωρισμού μπορεί να σε βοηθήσει με πολλούς τρόπους.

Αρχικά, σου παρέχει τη συναισθηματική υποστήριξη που έχεις ανάγκη, βοηθώντας σε να ξεπεράσεις αυτό το μεταβατικό στάδιο. Επιπλέον, σου παρέχει τα εργαλεία για να λάβεις τις σωστές αποφάσεις και να σχεδιάσεις ένα λαμπρό μέλλον.

Ενδεικτικά, κάποια από τα οφέλη του divorce coaching είναι τα εξής:

 • Ξεπερνάς τις φοβίες και τις ανασφάλειές σου, και ανακτάς την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου.
 • Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι αρνητικά συναισθήματα και δεν τα αφήνεις να θολώσουν την κρίση σου.
 • Ενισχύεις την ανθεκτικότητά σου και προετοιμάζεσαι για τις πρακτικές δυσκολίες της νέας σου καθημερινότητας (οικονομικά θέματα, γονικές προκλήσεις κτλ.).
 • Προετοιμάζεσαι για τις διαπραγματεύσεις με τον πρώην σύντροφό σου σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων, όπως η επιμέλεια και η επικοινωνία με τα παιδιά, η διατροφή κτλ.
 • Προετοιμάζεσαι για τις «δύσκολες» συζητήσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις με τα παιδιά σου, την οικογένειά σου και τον ευρύτερο κύκλο σου.
 • Βάζεις τα πράγματα σε μια καλή και εφικτή σειρά για να ξαναχτίσεις τη ζωή σου.
 • Μαθαίνεις να θέτεις ως προτεραιότητα τη φροντίδα του εαυτού σου.
 • Μαθαίνεις να ακούς την εσωτερική σου φωνή που σου υποδεικνύει τα «θέλω», τις ανάγκες και τους στόχους σου.

Σε ποιους απευθύνεται το divorce coaching;

Το divorce coaching απευθύνεται σε όλα τα άτομα που δυσκολεύονται να διαχειριστούν συναισθηματικά το διαζύγιό τους και να λάβουν αποφάσεις με καθαρό μυαλό για το μέλλον τους.

Ενδεικτικά, το coaching για διαχείριση διαζυγίου είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για άτομα που:

 • νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια κατάσταση συνεχούς φόβου και άγχους
 • δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις
 • νιώθουν κατάθλιψη για το μέλλον τους μετά το διαζύγιο
 • είναι θυμωμένα και θέλουν να εκδικηθούν τον/την σύντροφό τους
 • πελαγώνουν όταν πρέπει να διαχειριστούν τη σχέση τους με τα παιδιά στη νέα πραγματικότητα

Divorce coaching – Η βάση της συνεργασίας μας

Όταν φτάνεις στην απόφαση του διαζυγίου, αισθάνεσαι ήδη κουρασμένος ψυχικά.

Ως life coach, θα είμαι δίπλα σου σε αυτό το roller-coaster συναισθημάτων και θα σε βοηθήσω να χτίσεις τις απαραίτητες άμυνες, ώστε να μην σε κατακλύσουν συναισθήματα όπως η απελπισία κι ο φόβος.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές και εργαλεία, θα χτίσουμε μαζί ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορείς να μοιραστείς όλους σου τους προβληματισμούς και να οραματιστείς τη ζωή σου μετά το διαζύγιο.

Θα είμαι σύμμαχός σου σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και θα σου παρέχω την απαραίτητη υποστήριξη για να λάβεις έξυπνες και υγιείς αποφάσεις που δε θα μετανιώσεις.

Στόχος μου; Κάθε μέρα που θα ξυπνάς και θα κοιτάζεσαι στον καθρέφτη, να ξέρεις συνειδητά ότι έχεις πάρει τη σωστή απόφαση για το μέλλον σου και το μέλλον των παιδιών σου.

Divorce coaching – Συχνές ερωτήσεις

Μπορεί το divorce coaching να με βοηθήσει να ξεπεράσω έναν χωρισμό

Το divorce coaching μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις πώς η σχέση σου με τον σύντροφό σου έφτασε σε αυτό το σημείο. Μπορεί, επίσης, να σε βοηθήσει να αποδεχτείς την κατάσταση και να ελέγξεις τα αρνητικά συναισθήματα που προκαλεί ένας χωρισμός. Τέλος, μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου, βοηθώντας σε να πάρεις τις αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν στο μέλλον που σου αξίζει.

Μπορεί το divorce coaching να παρέχει καθοδήγηση για τη σχέση μου με τα παιδιά μου μετά το διαζύγιο;

Το divorce coaching παρέχει καθοδήγηση σχετικά με «δύσκολες» συζητήσεις που μπορεί να χρειαστεί να κάνεις με τα παιδιά σου σχετικά με τη νέα πραγματικότητα. Ωστόσο, βασικός στόχος του divorce coaching είναι να βοηθήσει εσένα να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου μετά το διαζύγιο. Αν ενδιαφέρεσαι κυρίως να χτίσεις μια υγιή σχέση με τα παιδιά σου, τότε σε αυτήν την περίπτωση ενδείκνυται περισσότερο το parent coaching.

 

Πόσο κοστίζει το divorce coaching;

Το συνολικό κόστος για divorce coaching εξαρτάται από το πόσες συνεδρίες θα χρειαστεί να γίνουν. Ο ακριβής αριθμός των συνεδριών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον coachee. Ένας κύκλος divorce coaching περιλαμβάνει συνήθως από 10 έως και 15 συνεδρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου.