Relationship
Coaching.

Δυσκολεύεσαι να διαχειριστείς τη σχέση σου με τον/την σύντροφό σου, την οικογένεια ή τους φίλους σου; Νιώθεις ότι η επικοινωνία δεν είναι το δυνατό σου σημείο και ζορίζεσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου; Σου είναι δύσκολο να εμπιστευτείς και να έρθεις πιο κοντά με άλλα άτομα;

Οι σχέσεις μας με τους άλλους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής μας. Ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό μας και δίνουν νόημα στην καθημερινότητά μας. Οι υγιείς σχέσεις μας κάνουν να νιώθουμε ολοκληρωμένοι, μας προσφέρουν αγάπη, στήριξη και συντροφικότητα, και μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, η δημιουργία και η διατήρηση υγιών σχέσεων -είτε στον φιλικό, είτε στον ερωτικό, είτε στον επαγγελματικό τομέα- δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Το relationship coaching θα φέρει το λαμπρό φως της επίγνωσης στις κρυφές γωνιές του μυαλού και της καρδιάς σου, όπου φωλιάζουν η δυσαρέσκεια, ο φόβος και η αποφυγή. Θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τι πραγματικά περιμένεις από την εκάστοτε σχέση σου, να προσδιορίσεις τα όριά σου και να διαχειριστείς με επιτυχία καταστάσεις σύγκρουσης.

“If civilization is to survive, we must cultivate the science of human relationships – the ability of all peoples, of all kinds, to live together, in the same world at peace.”

– Franklin D. Roosevelt

Ποια είναι τα οφέλη του relationship coaching;

Το coaching σχέσεων μπορεί να σε βοηθήσει με πολλούς τρόπους και να βελτιώσει τόσο τις σχέσεις σου με τους άλλους, όσο και τη σχέση σου με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ενδεικτικά, κάποια από τα οφέλη του relationship coaching είναι τα εξής:

 • Συνειδητοποιείς και αποτυπώνεις τα δυσλειτουργικά πιστεύω που είναι βαθιά ριζωμένα μέσα σου και βάζουν εμπόδια στη δημιουργία ή τη διατήρηση μιας πιο στενής σύνδεσης.
 • Μοιράζεσαι τις φοβίες σου και τις δυσκολίες σου στις σχέσεις ειλικρινά και ανοιχτά.
 • Ανακαλύπτεις τον τρόπο με τον οποίο σε βλέπουν οι άλλοι, λαμβάνοντας εποικοδομητικά σχόλια.
 • Αναγνωρίζεις και επικοινωνείς καλύτερα τις ανάγκες σου και τις ικανότητές σου μέσα σε μια σχέση.
 • Μαθαίνεις να κατανοείς και να αποδέχεσαι τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεσαι μια σχέση.
 • Επικοινωνείς πιο άρτια, αναπτύσσοντας ενεργητική ακρόαση και ενσυναίσθηση.
 • Μαθαίνεις να βάζεις όρια και να συναινείς συνειδητά στα χαρακτηριστικά της όποιας σχέσης.
 • Αναπτύσσεις δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων και μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις τις απογοητεύσεις.
 • Μαθαίνεις πώς να είσαι ο εαυτός σου κατά τη διάρκεια νέων γνωριμιών.
 • Αυξάνεις την οικειότητα και την ευχαρίστηση σε μία σχέση.
 • Ενισχύεις την αυτοπεποίθησή σου και βελτιώνεις τις υπάρχουσες σχέσεις σου.

Τι είναι το Relationship Coaching

Το relationship coaching είναι μια πρακτική του life coaching που αφορά τη διαχείριση σχέσεων. Στόχος αυτής της πρακτικής είναι να βοηθήσει τον coachee να νιώσει μεγαλύτερη εκπλήρωση μέσα από τις προσωπικές του σχέσεις.

Σε ποιους απευθύνεται το relationship coaching;

Το relationship coaching απευθύνεται σε όλα τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά προβληματικές καταστάσεις στις σχέσεις τους.

Κάποιος μπορεί να αναζητήσει τη συνδρομή ενός relationship coach γιατί:

 • επιθυμεί να βελτιώσει την υπάρχουσα σχέση του
 • νιώθει προδομένος ή εγκλωβισμένος σε μια σχέση
 • θέλει να καταλάβει καλύτερα τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεται μια σχέση
 • φοβάται να έρθει σε αντιπαράθεση ή να θέσει όρια στις σχέσεις του

Το coaching σχέσεων μπορεί να ωφελήσει εξίσου τόσο οικογενειακές ή ερωτικές σχέσεις, όσο και φιλικές ή επαγγελματικές σχέσεις.

Relationship coaching – Η βάση της συνεργασίας μας

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες και πολυεπίπεδες. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, το relationship coaching πρέπει να στοχεύει ένα συγκεκριμένο είδος σχέσης, παρέχοντας σχετική καθοδήγηση.

Ανάλογα με τις προσωπικές σου ανάγκες, η συνεργασία μας μπορεί να αφορά κάποιον από τους παρακάτω τομείς:

Life partner relationship coaching

Η σχέση μας με τον/την σύντροφό μας είναι μία από τις πιο σημαντικές σχέσεις που αναπτύσσουμε στη ζωή μας. Είτε βρίσκεσαι σε μια ερωτική σχέση που θέλεις να γεμίζει την ψυχή και το μυαλό σου, είτε βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης μιας τέτοιας σχέσης, εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να θέσεις τα θεμέλια για μια επιτυχημένη σχέση που σε ολοκληρώνει.

Family relationship coaching

Κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα και δυσκολίες. Ως life coach, μπορώ να βοηθήσω οικογένειες να διαχειριστούν οικογενειακές δυσλειτουργίες και θέματα που τις πληγώνουν. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας, μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις το ρόλο σου μέσα στην οικογένεια και να ξεπεράσεις ενδεχόμενα προβλήματα στη σχέση σου με τα άλλα μέλη.

Friendship relationship coaching

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε, οι άνθρωποι στους οποίους μπορούμε να ανοίξουμε την ψυχή μας. Όταν αυτή η εμπιστοσύνη διαρραγεί, τότε χρειάζεται να αποφασίσουμε αν θα αναζητήσουμε τρόπους επανόρθωσης ή αν θα τερματίσουμε τη σχέση. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να καταλάβεις αν θέλεις να διατηρήσεις τις φιλικές σχέσεις που έχεις ήδη, να σε υποστηρίξω, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση σε περίπτωση ρήξης, ή να σε βοηθήσω να δημιουργήσεις νέες φιλικές σχέσεις, σε περίπτωση που οι υπάρχουσες δε σε καλύπτουν.

Workplace relationship coaching

Ο χρόνος που περνάμε στην εργασία μας είναι πολλές φορές περισσότερος από τον χρόνο που περνάμε με την ίδια την οικογένειά μας. Η δημιουργία υγιών επαγγελματικών σχέσεων είναι, λοιπόν, απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό εργασιακό περιβάλλον και για προσωπική ηρεμία. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις παραγωγικές σχέσεις με τους συναδέλφους σου, να θέσεις όρια που σε εξυπηρετούν και να διαχειριστείς συγκρούσεις.

Dating relationship coaching

Το φλερτ και οι νέες γνωριμίες είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία αναζήτησης ερωτικού συντρόφου. Η προσπάθεια αυτή, όμως, πολλές φορές συναντά εμπόδια, όπως ο φόβος της απόρριψης και της έκθεσης του εαυτού μας. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να παρουσιάσεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποφεύγοντας συμπεριφορές που σε σαμποτάρουν. Παρέχοντάς σου υποστήριξη, σε βοηθώ να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να διαχειριστείς οποιαδήποτε ανησυχία ή φόβο μπορούν να παρουσιαστούν στην αρχή μιας γνωριμίας.

Relationship coaching – Συχνές ερωτήσεις

Γιατί χρειάζομαι relationship coaching;

Αν μια συγκεκριμένη σχέση ή σύνδεση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου, η συνολική σου ευτυχία μπορεί να επηρεαστεί. Όταν τα προβλήματα μιας σχέσης δεν αντιμετωπίζονται εγκαίρως, με την πάροδο του χρόνου αναπτύσσονται αρνητικά συναισθήματα, τα οποία ενδεχομένως να επηρεάσουν κι άλλους τομείς της ζωής σου.

Το coaching σχέσεων σε βοηθάει να προσδιορίσεις τι σημαίνει για σένα μια επιτυχημένη  σχέση, καθώς και ποιες είναι οι προσδοκίες και οι ανάγκες σου. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, αναπτύσσεται μια στρατηγική που σε βοηθά να χτίσεις επιτυχημένες σχέσεις που σε ολοκληρώνουν.

Ποια είναι η διαφορά του relationship coach με έναν σύμβουλο γάμου;

Όπως το life coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία, έτσι και το relationship coaching δεν είναι μια συνεδρία με έναν σύμβουλο γάμου. Αρχικά, το coaching σχέσεων δεν αφορά μόνο τη σχέση μας με τον σύντροφό μας, αλλά μπορεί να αφορά οποιαδήποτε σχέση έχουμε σε οικογενειακό, ερωτικό, φιλικό ή επαγγελματικό επίπεδο.

Αν έχεις προβλήματα με τον σύντροφό σου, ένας relationship coach μπορεί να σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου, να αποκτήσεις διαφορετική οπτική γωνία ή να θέσεις νέους στόχους που σε εμπνέουν. Στην περίπτωση, όμως, που τα προβλήματα στη σχέση σου σχετίζονται με ψυχικές διαταραχές ή βαθύ τραύμα, τότε ενδείκνυται η θεραπεία ζεύγους από σύμβουλο ψυχικής υγείας.

Πόσο κοστίζει το relationship coaching;

Το συνολικό κόστος για relationship coaching εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν. Ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες σας, ένας κύκλος relationship coaching περιλαμβάνει από 8 έως και 12 συνεδρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μου.