Stress Management
Coaching.

Νιώθεις το στρες να σε καταβάλει σε σημείο που δε μπορείς να λειτουργήσεις; Αισθάνεσαι συνεχώς μια πίεση που σου στερεί την ικανοποίηση από ό,τι κι αν κάνεις; Ή μήπως ζεις μόνιμα με ένα άγχος, το οποίο δε μπορείς να διαχειριστείς;

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με αυξημένες υποχρεώσεις και αντικρουόμενες προτεραιότητες, μας κάνουν συχνά να νιώθουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Πρόκειται για μια κατάσταση εξουθενωτική, με αρνητικές συνέπειες τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική μας υγεία.

Το stress management coaching μπορεί να σε βοηθήσει να αξιολογήσεις τη ζωή σου σε διάφορους τομείς (εργασία, σπίτι, συναισθηματική και σωματική ευεξία) και να αναπτύξεις θετικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους.

The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another

William James

Τι είναι το stress management coaching;

Το stress management coaching είναι μια πρακτική του life coaching που αφορά τη διαχείριση του άγχους σε κάθε έκφανσή του. Στόχος αυτής της πρακτικής είναι να βοηθήσει τον coachee να εντοπίσει τις εστίες άγχους και να ανακτήσει τον έλεγχο.

Ποια είναι τα οφέλη του stress management coaching;

Η συμβουλευτική διαχείρισης άγχους μπορεί να σε βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Τα οφέλη που θα αποκομίσεις, ωστόσο, εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εσένα και από τους λόγους που σε οδήγησαν να αναζητήσεις βοήθεια.

Ενδεικτικά, κάποια από τα οφέλη του stress management coaching είναι τα εξής:

 • Γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και καταλαβαίνεις τους παράγοντες που προκαλούν το άγχος σου.
 • Θέτεις προτεραιότητες που σε βοηθούν να διατηρήσεις μια ισορροπία μεταξύ των προσωπικών και επαγγελματικών σου υποχρεώσεων.
 • Μαθαίνεις τεχνικές που σε βοηθούν να διαχειριστείς ή να μειώσεις το άγχος που νιώθεις και να βελτιώσεις την απόδοσή σου σε καταστάσεις έντονης πίεσης.
 • Αναπτύσσεις στρατηγικές που σε βοηθούν να χαλαρώσεις, να θέσεις όρια και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να περάσει καλά.
 • Αλλάζεις συνήθειες, συμπεριφορές, μοτίβα σκέψης ή πεποιθήσεις που δε σε βοηθούν κι αντίθετα εντείνουν το στρες.
 • Γίνεσαι συναισθηματικά πιο δυνατός και αυξάνεις την αυτοπεποίθησή σου, ώστε να διατηρείς τον έλεγχο και να αντιμετωπίζεις ευκολότερα στρεσογόνες καταστάσεις.
 • Ενισχύεις την ικανότητά σου να διατηρείς θετική στάση και να παραμένεις αισιόδοξος, ακόμα κι όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες.

Σε ποιους απευθύνεται το stress management coaching;

Το stress management coaching απευθύνεται σε όλα τα άτομα που νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εξαιτίας του άγχους.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν μια περίοδο έντονου άγχους ή στρες. Ενδεικτικά, κάποιοι στρεσογόνοι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν ένα άτομο να αναζητήσει τη βοήθεια του life coach είναι οι εξής:

 • συντριπτικός φόρτος εργασίας ή συσσώρευση ευθυνών
 • μεγάλες αλλαγές στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή
 • οικονομικές πιέσεις ή δυσκολίες
 • φόβος αποτυχίας ή απόρριψης
 • αίσθημα ντροπής ή απογοήτευσης
 • κακή απόδοση ή αρνητικό feedback
 • απουσία ελέγχου
 • αβεβαιότητα

Stress management coaching – Η βάση της συνεργασίας μας

Με τεχνικές και εργαλεία, θα εντοπίσουμε μαζί τις καταστάσεις που σου προκαλούν άγχος και τα βαθύτερα αίτια που κρύβουν.

Θα ενισχύσουμε τις συμπεριφορές και τα μοτίβα σκέψης που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς καλύτερα αυτές τις καταστάσεις.

Επιπλέον, θα αναπτύξουμε στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να ανακτήσεις τον έλεγχο σε συνθήκες έντονου στρες.

Τέλος, θα σε βοηθήσω να δημιουργήσεις ένα Πλάνο Διαχείρισης Άγχους με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, προτεραιότητες και όρια.

Stress management coaching – Συχνές ερωτήσεις

Γιατί είναι σημαντική η διαχείριση του άγχους;

Το έντονο άγχος έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική μας υγεία. Περιορίζει την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε καθαρά, να λειτουργούμε αποτελεσματικά και να απολαμβάνουμε τη ζωή. Η αποτελεσματική διαχείριση του άγχους μας βοηθά να είμαστε πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και πιο παραγωγικοί.

Μπορεί το stress management coaching να με βοηθήσει να ζω χωρίς άγχος;

Το stress management coaching μπορεί να σε βοηθήσει να περιορίσεις και να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος στη ζωή σου. Δεν μπορεί, ωστόσο, να το εξαλείψει, ούτε κάτι τέτοιο θα ήταν σοφό. Σε μικρή ποσότητα, το άγχος είναι δημιουργικό και μας βοηθά να μένουμε σε εγρήγορση. Το άγχος γίνεται προβληματικό όταν είναι τόσο έντονο που μας μπλοκάρει και δε μας αφήνει να λειτουργήσουμε σωστά.

Πόσο κοστίζει το stress management coaching;

Το συνολικό κόστος για stress management coaching εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεται ο κάθε coachee. Ένας κύκλος coaching για διαχείριση άγχους περιλαμβάνει από 8 έως και 12 συνεδρίες. Για περισσότερες πληροφορίες, συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσω μαζί σας το ταχύτερο δυνατό.