Time & Money
Management.

Νιώθεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο στη διαχείριση του χρόνου ή των οικονομικών σου; Αδυνατείς να τηρήσεις deadline και είσαι μονίμως σε μια κατάσταση πίεσης για να προλάβεις όλες σου τις υποχρεώσεις; Αισθάνεσαι ανασφάλεια για τα οικονομικά σου κι η πιστωτική σου κάρτα έχει φτάσει στο κόκκινο;

Ο χρόνος και το χρήμα είναι δύο έννοιες συνυφασμένες στο υποσυνείδητο όλων μας. Η σπατάλη τους μας γεμίζει άγχος κι ενοχές, επηρεάζοντας αρνητικά την ποιότητα ζωής μας και την πίστη μας στον εαυτό μας.

Το time & money management coaching μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο και τα οικονομικά σου, ώστε να εξασφαλίσεις ηρεμία μυαλού και προσωπική ευημερία.

“They say time is money. I disagree. Time is life. Spend yours wisely.”

– Scott A. Miller

Τι είναι το time & money management coaching;

Το time & money management coaching είναι μια ειδίκευση του life coaching που αφορά τη σωστή διαχείριση χρόνου και χρημάτων. Στόχος είναι να βοηθήσει τον coachee να ανακτήσει τον έλεγχο και την αρμονία στη ζωή του.

Ποια είναι τα οφέλη του time & money management coaching;

Το coaching για διαχείριση χρόνου και χρημάτων μπορεί να σε βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Τα οφέλη, ωστόσο, που θα αποκομίσεις εξαρτώνται από εσένα και τους λόγους που σε οδήγησαν να αναζητήσεις βοήθεια.

Ενδεικτικά, κάποια από τα οφέλη του time & money management coaching είναι τα εξής:

 • Γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου κι εντοπίζεις τα βαθύτερα αίτια που σε κάνουν να χάνεις τον έλεγχο στη διαχείριση του χρόνου και των οικονομικών σου.
 • Θέτεις προτεραιότητες που σε βοηθούν να βρεις μια ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής σου ζωής.
 • Αποκτάς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σου και μαθαίνεις να βάζεις όρια σε ανθρώπους ή δραστηριότητες που σε βγάζουν εκτός ισορροπίας.
 • Χρησιμοποιείς τεχνικές κι εργαλεία που σε βοηθούν να οργανώσεις καλύτερα τον χρόνο και τα οικονομικά σου.
 • Αποκτάς μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή σου και βελτιώνεις τις σχέσεις σου με φίλους, οικογένεια και συνεργάτες.
 • Οργανώνεις τα οικονομικά σου κι αποκτάς μια σαφή εικόνα για τα έξοδα και τα χρέη σου.
 • Δημιουργείς ένα ετήσιο πλάνο εξόδων που ανταποκρίνεται στις οικονομικές σου δυνατότητες και το χρησιμοποιείς ως οδηγό.
 • Καλλιεργείς τις οργανωτικές σου δεξιότητες και μαθαίνεις να τις χρησιμοποιείς σωστά σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Time & money management coaching – Η βάση της συνεργασίας μας;

Με τεχνικές και εργαλεία, θα εντοπίσουμε μαζί τα βαθύτερα αίτια που εκτροχιάζουν τη διαχείριση του χρόνου ή των οικονομικών σου.

Ανάλογα με τις εκάστοτε προσωπικές σου ανάγκες, θα ενισχύσουμε συμπεριφορές και μοτίβα σκέψης που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς αυτές τις καταστάσεις καλύτερα.

Επιπλέον, θα αναπτύξουμε στρατηγικές και εργαλεία για να ελέγχεις πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμα και τα έξοδά σου.

Τέλος, θα σε βοηθήσω να δημιουργήσεις ένα προσωπικό πλάνο με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, προτεραιότητες και όρια.

Σε ποιους απευθύνεται το time & money management coaching;

Το time & money management coaching απευθύνεται σε όλα τα άτομα που νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τη διαχείριση του χρόνου ή των χρημάτων τους.

Ενδεικτικά, το coaching για διαχείριση χρόνου και οικονομικών είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για άτομα που:

 • δυσκολεύονται να ισορροπήσουν την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή
 • αναρωτιούνται αν θέτουν σωστές προτεραιότητες και νιώθουν ότι ποτέ δεν έχουν αρκετό χρόνο
 • αναβάλλουν συνεχώς τις υποχρεώσεις τους ή αδυνατούν να ολοκληρώσουν τα project τους εντός των σχετικών deadline
 • νιώθουν εξαντλημένοι, δεν κοιμούνται αρκετά και δεν αφιερώνουν επαρκή χρόνο στην προσωπική τους φροντίδα
 • θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα δραστηριότητα, αλλά δεν ξέρουν πώς να την εντάξουν στο ήδη παραφορτωμένο πρόγραμμά τους
 • φοβούνται για το οικονομικό τους μέλλον ή δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν τα έξοδα και τα χρέη τους
 • νιώθουν ότι είναι εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο χρέους
 • βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο (διαζύγιο, αλλαγή καριέρας) και χρειάζονται υποστήριξη για να επανασχεδιάσουν τα οικονομικά τους

Time & money management coaching – Συχνές ερωτήσεις

Γιατί είναι σημαντική η σωστή διαχείριση χρόνου;

Η σωστή διαχείριση χρόνου είναι σημαντική, γιατί μας βοηθά να είμαστε πιο παραγωγικοί και να επικεντρώνουμε την ενέργειά μας σε δραστηριότητες που μας ενδιαφέρουν και δίνουν νόημα στη ζωή μας. Βάζοντας προτεραιότητες και οργανώνοντας τον χρόνο μας, είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικοί στην εργασία μας. Παράλληλα, διασφαλίζουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Μπορεί το money management coaching να λύσει τα οικονομικά μου προβλήματα;

Το money management coaching δε μπορεί να λύσει τα οικονομικά σου προβλήματα, τουλάχιστον όχι άμεσα ή με κάποιον μαγικό τρόπο. Ο life coach θα σε βοηθήσει να αντιληφθείς καλύτερα τι πάει λάθος στη διαχείριση των οικονομικών σου και γιατί. Θα σου παρέχει, επίσης, υποστήριξη, ώστε να καταστρώσεις το σχέδιο που θα σε βοηθήσει να ελέγξεις την κατάσταση και να πετύχεις μια βιώσιμη οικονομική διαχείριση.

Πόσο κοστίζει το time & money management coaching;

Το συνολικό κόστος για time & money management coaching εξαρτάται από τον αριθμό των συνεδριών που χρειάζεται ο κάθε coachee. Ένας κύκλος coaching για διαχείριση χρόνου και χρημάτων περιλαμβάνει από 10 έως και 15 συνεδρίες. Κλείσε τώρα μια δωρεάν συνεδρία γνωριμίας και θα λύσω κάθε σου απορία.